Moeder:
Je lichaam is momenteel in de war, en probeert uit te vinden wat er aan de hand is. Als je nu een zwangerschapstest zou doen is de uitslag waarschijnlijk positief. Iedere test is anders en de een is wat gevoeliger als de ander. Je begint je waarschijnlijk al moe te voelen, moet meer naar het toilet om te plassen, ondervind stemmingswisselingen en waarschijnlijk zijn je borsten gevoelig (de kwaaltjes) Als je nog niet begonnen was met je levensstijl aan te passen is de tijd dan nu toch echt daar. Soms kan je gezicht je verraden want door je zwangerschap heb je zachtere lijnen in je gezicht.

Het eerste trimester is de belangrijkste periode van je zwangerschap omdat je kindje daarin helemaal gevormd wordt. Dus geen alcohol, niet roken (ook niet meeroken), geen drugs en beperk het gebruik van koffie (als je dit nog kan verdragen). Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met je verloskundige of huisarts.

Baby:
Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogeheten kiembladen, die de basis leggen voor de organen van je baby. Hoe is het vruchtzakje opgebouwd? Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vastgekleefd zit. Als je baby word geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat dus een soort dooierzakje die de taak heeft om jouw baby te voorzien van voeding. Als in de 12e week je placenta gaat werken zal deze overbodig zijn en oplossen.

 99 total views,  1 views today