Moeder:
Hopelijk is het jou niet overkomen, maar sommige vrouwen hebben bekkeninstabiliteit.
Bekkeninstabiliteit (Symfysiolyse) is een bekkenprobleem dat kan ontstaan tijden de zwangerschap of bevalling. Ons bekken bestaat uit 3 botten die met elkaar zijn verbonden door de bekkenbanden. Onder invloed van de hormonen wordt het kraakbeen en de banden slapper gemaakt. Als dit te vroeg gebeurt, dan worden de banden slap en wordt het bekken instabiel.
Je gaat waggelend lopen en de banden raken overbelast. Neem contact op met een oefentherapeut of fysiotherapeut. Oefeningen kunnen je helpen, hoe je kan leren je andere gewrichten te gebruiken zonder de banden te overbelasten.

De baby:
Je kindje zoekt kontakt met je op als je je hand op je buik legt. Als je dit iedere dag een paar keer doet zul je merken dat zodra je je hand plaats je kindje er comfortabel tegenaan gaat liggen. Dit kontakt maken is een proces dat je moet aanleren.
Je kindje is nu ca. 34 cm en weegt ca. 800 gram.

 77 total views,  1 views today