Ik ben nu bijna 2 maanden oud en heb mijn eerste inentingen gehad. In mijn linker been de D.K.T.P. prik en in mijn rechter been de Pneu prik. Ik moest wel 5 minuten huilen maar daarna sliep ik. Pas toen na mijn slaapje moest ik veel huilen. Nu voel ik me weer beter en heb net lekker gedronken en ga zo lekker slapen. Mijn volgende prikje is gelukkig pas over 1 maand.

info:
Op welke leeftijd worden kinderen waarvoor inge├źnt. Zie hieronder het schema van (het Nederlandse) rijksvaccinatieprogramma kent het volgende schema voor de verschillende inentingen:

– 2e maand 1e inenting D.K.T.P. + Hib-1 + Pneu
– 3e maand 2e inenting D.K.T.P. + Hib-2 + Pneu
– 4e maand 3e inenting D.K.T.P. + Hib-3 + Pneu
– 11e maand 4e inenting D.K.T.P. + Hib-4 + Pneu
– 14e maand 1e inenting B.M.R. + MenC

Met 4 jaar 5e inenting D.T.P. + aK
Met 9 jaar 6e inenting D.T.P. en 2e inenting B.M.R.

Waarbij de afkortingen staan voor:

D.K.T.P. = difterie, kinkhoest, tetanus, polio
Hib = haemophilus influenza type B bacterie
B.M.R. = bof, mazelen, rode hond
Pneu = pneumokokkeninfecties
MenC = meningokokkenC
aK = acellulaire kinkhoestvaccin

 91 total views,  1 views today