Ik ben nu bijna 3 maanden jong.

Dit heeft mijn mama gevonden op interner over baby van 3 maanden oud:

Je baby kan nu voor het eerst ‘bewust’ zien, horen, ruiken, proeven, voelen, bewegen. Alles verloopt vloeiender om hem heen en dat neemt hij waar. Maar hij ontdekt ook dat hij het zelf kan. De baby leert, bijvoorbeeld, om geleidelijk van de ene houding naar de andere te gaan. Hij kan nu voelen hoe zijn arm rustiger naar een speeltje kan gaan. De bewegingspatroon van je baby wordt langzamerhand minder houterig en schokkerig van kwaliteit. Hij lijkt ‘bewuster’ te bewegen en dat is goed te zien aan het hoofd motoriek. Deze hoeft amper nog gesteund te worden en alle bewegingen lopen vloeiend, de reacties op geluid verlopen sneller en soepeler.

Je baby is nu ook actiever, hij spartelt en draait alle kanten om. Veel baby’s proberen te rollen, maar bijna allemaal hebben ze hier hulp voor nodig. Hij pakt steeds vaker zijn voetjes en stopt de teentjes in de mond. Het zich optrekken tot zit en staan verloopt nu veel gemakkelijker, met minder steun.

Het grijpen wordt gerichter en vaker worden beide handen ervoor gebruikt. De handen worden naar de middellijn gebracht en eroverheen. Steeds meer bestudeert je baby jouw handen, gezicht, ogen, mond, haren en kleding. Zijn handjes en voetjes worden ook aan een gedetailleerde onderzoek geworpen. Alles wordt in de mond gestopt.

De baby ontdekt nieuwe geluiden, zoals gillen en kraaien, keel geluiden. Hij gaat van hoog naar laag, en andersom met zijn stemmetje. Vaak ligt of zit hij ergens en ‘vertelt’ hij hele verhalen.

Jouw baby laat nu ook duidelijk merken als hij iets leuk vindt (door te blijven kijken, luisteren, grijpen of door te ‘praten’ en dan wachten op jouw antwoord). Ook laat hij het merken dat hij zich verveelt als hij steeds hetzelfde ziet, hoort, voelt of doet. Afwisseling wordt heel belangrijk. Hij gedrag zich ook anders bij verschillende mensen (door anders te kijken, glimlachen, hui…

 81 total views,  1 views today