Kinderboerderij Best
Kinderboerderij Best
Kinderboerderij Best
Kinderboerderij Best
Kinderboerderij Best
Kinderboerderij Best

Kinderboerderij

In het Wilhelminadorp te Best bevindt zich de kinderboerderij. De Omslag is verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden en natuurlijk het verzorgen van de dieren. Op de kinderboerderij kunt u zowel binnen als buiten de dieren bewonderen. Excursies zijn altijd te plannen.

De kinderboerderij met verschillende weiden voor de verschillende dieren beschikt ook over een binnenverblijf, een grote volière en een eendenvijver. Er zijn uiteenlopende diersoorten en dierenrassen aanwezig waaronder enkele bijzondere, zoals de Göttinger minivarkentjes, Nubische geiten, Kerry Hill schapen en vele tropische vogels. Konijnen ontbreken natuurlijk ook niet, onder andere de Vlaamse Reus heeft er een prima woning. Kortom een veelzijdig dierenbestand

De kinderboerderij is dagelijks, behalve op maandag, geopend van 14.30 – 16.30 uur. Alleen op Nieuwjaarsdag en met Pasen, Pinksteren en Kerstmis is de kinderboerderij gesloten. Om een excursie te plannen kunt u bellen met 0499- 36 03 87 en vragen naar één van de beheerders Dhr. T. Verhagen of Dhr J. Passon.

Om het risico van ziektes en sterfte onder de dieren zoveel mogelijk uit te sluiten is het niet toegestaan om de dieren te voeren of voedsel over de omheining te gooien. Het is evenmin toegestaan om dieren op de Kinderboerderij achter te laten. Gebeurt dit toch dan zullen deze dieren worden verwijderd. In verband met deze risico-uitsluiting is het noodzakelijk dat de bezoekers zich strikt houden aan de aanwijzingen van de medewerkers en de vrijwilligers.

 97 total views,  1 views today